2020-04-03 05:00Pressmeddelande

De spetsar industrins förutsättningar för en lyckad rekrytering

Från väster: Marina Olsson, Petra Bachmann och Josefin Reis som leder Technogarden i Karlstad med målet att hjälpa värmländsk industri med rätt kompetens. Fotograf: Emma Balderud.

Det finns många vinster i att teknikkunniga jobbar med att rekrytera ingenjörer. Det märks på Technogarden som matchar tekniktalanger på den värmländska arbetsmarknaden. Som nya medlemmar i Paper Province är de ett välkommet tillskott i klustret som har kompetens som kärnfråga.

Många tekniktunga företag har svårt att hitta rätt kompetens. Det råder brist på ingenjörer och företagen kämpar med att locka talangerna till sin bransch. Technogarden i Karlstad har nischat sig på att hjälpa den värmländska industrin att knäcka den nöten.

– Vi jobbar som rekryterare och personaluthyrare, men är ingenjörer i grunden. Själv har jag jobbat många år inom pappersindustrin, berättar Technogardens regionchef Marina Olsson.

Nya ögon och nya sökvägar

Erfarenheten från industrin gör Marina och hennes kollegor väl insatta i vad som krävs för att lyckas i yrket. Det ger även insikt i arbetsgivarnas utmaningar. Som att skriva tilltalande annonser och hitta talanger som vill stanna kvar och utvecklas på lång sikt.

– Att ta hjälp utifrån ger nya ögon på rekryteringen och möjlighet att leta i nätverk som man kanske inte annars hade tänkt på, säger Marina.

Nätverkandet är också den viktigaste orsaken till att Technogarden blivit medlemmar i Paper Province. Och i en tid då allt färre söker jobb via annonser är det viktigare än någonsin att nätverka för att hitta rätt kandidater.

Stark industri

– Det känns väldigt bra att vår medlemsbas kompletteras med kompetens- och rekryteringsexperter. Kompetens är en prioriterad fråga bland majoriteten av våra medlemmar och ett fokusområde för klustret, säger Maria Hollander som är vd på Paper Province.

Technogarden finns på nio kontor i Sverige och har 200 anställda. Orterna riktar in sig på olika branscher beroende på vad som är starkt i regionen. I Värmland är det industrin. Karlstadkontoret har 13 anställda inklusive konsulter. De tar sig an hela rekryteringen eller delar av den, kan anlitas för rådgivning och annonsförmedling samt hyr ut personal. Allt beroende på vad kunden behöver.


Mer information och kontakt

Marina Olsson,Technogarden
marina.olsson@technogarden.se
073-9808391
www.technogarden.se

Annica Åman, Paper Province
a.aman@paperprovince.com
070-2509443
www.paperprovince.com

Ladda ner högupplöstfoto här >


Om Paper Province

Paper Province is a world-leading business cluster within the forest bio-economy. We are owned and operated by more than 100 member companies. The cluster is based in Karlstad, Sweden, and mainly operates in the province of Värmland and the surrounding area, but also nationally and globally. Together with our member companies we work towards sustainable development with focus on innovation, skilled work force, internationalization and regional mobilization.


Kontaktpersoner

Annica Åman
Kommunikationsansvarig
Annica Åman