2017-12-07 13:25Pressmeddelande

Forskning blev konst

 Hämta högupplöst bild…

Idag arrangerade Paper Province och Karlstads universitet en vernissage där skogsindustriella forskningsprojekt ställdes ut som konstverk på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Besökarnas betyg var enbart positvit.

– Det här gör att man blir intresserad. Detta skulle många människor kunna ta till sig, förstå och gilla. Ett bevis på att det går att presentera forskning på ett kul och i ögonenfallande sätt. Jag hoppas det här ställs ut på andra ställen också så att fler får ta del av det, sade Claes Andersson som besökte utställningen för Valmets räkning.

Formgivare tolkade forskning

Formgivare på Bulldozer kommunikationsbyrå fick i uppdrag att tolka elva forskningsprojekt och skapa grafiska konstverk som ska fungera som diskussionsunderlag för forskarna och samtidigt kunna stå för sig själva. Som konst. 

Vernissaget inleddes med att varje forskare fick en minut att berätta om sin forskning. Därefter öppnades dörrarna till utställningen och åhörarna hade möjlighet att ställa frågor till forskarna. 

Ett sätt att nå ut till fler

För Margareta Dahlström, professor i kulturgeografi på Karlstads universitet, är forskningskommunikation väldigt viktigt.

– Det här är ett sätt för oss att nå ut till fler med vår forskning, som jag tror fungerar. Jag har haft mycket intressanta samtal med representanter från både företag och myndigheter. Det är värdefullt att få direktkontakt med människor, till skillnad från när man håller en presentation eller föreläsning.

Hämta högupplöst bild… 

Margareta Dahlström, professor i kulturgeografi på Karlstads universitet.

 –––––––––––

KONTAKTPERSONER

Robert Rundberget
Kommunikationsansvarig, Paper Province
r.rundberget@paperprovince.com
0706-65 74 25

Maria Hollander
VD, Paper Province
m.hollander@paperprovince.com
0706-21 11 72


Om Paper Province

Paper Province is a world-leading business cluster within the forest bio-economy. We are owned and operated by more than 100 member companies. The cluster is based in Karlstad, Sweden, and mainly operates in the province of Värmland and the surrounding area, but also nationally and globally. Together with our member companies we work towards sustainable development with focus on innovation, skilled work force, internationalization and regional mobilization.