2019-03-19 07:38Pressmeddelande

Grumsföretaget som expanderar utan växtvärk

Vd:n Gert Almén, längst fram, och operativa chefen Johan Löfberg gläds åt full fart hos Triton i Grums. Ladda ner orginalbilden här...

Triton Valsteknik i Grums ska bli dubbelt så stora inom tre år. Investeringar och rekryteringar i kombination med nya produkter och tjänster ska göra det möjligt.

Det händer mycket på industrisidan i värmländska Grums och en av de mest produktiva aktörerna är Triton Valsteknik. Precis som de stora koncernerna på orten är Triton i full gång med att förnya maskinparken, bygga ut lokalerna och anställa fler. 

Senaste fem åren har Triton investerat över 30 miljoner i verksamheten och har redan i år satsat tre miljoner på verkstaden och ökar både kapacitet och omsättning.

Triton tillverkar, reparerar och uppgraderar valsar - viktiga komponenter i produktionen på fabriker som tillverkar maskiner, papper, kartong, plast och stål.

- Många i vår bransch nischar sig, men inte vi. Vi kan göra allt som behövs för att hålla valsarna i topptrim - under ett och samma tak. Det gör oss flexibla och effektiva och får kunderna att vilja komma tillbaka, berättar Tritons vd och grundare Gert Almén.
 
Framåt är enda riktningen

Triton Valsteknik testar gärna nya sätt för att vässa utbudet. Till exempel har de lanserat en onlinetjänst som hjälper kunderna att ha koll på sina valsar. De utvecklar egna valsar gjorda av kolfiber, ett högpresterande material som marknaden skriker efter. Det finns långt gånga planer på att bygga ett valshotell och tjänsten kommer att smygstartas redan i vår, tillsammans med några mycket intresserade kunder. 

En idé för framtiden är att kunna tillverka komponenter med 3D-skrivare och prototyperna ser lovande ut.

- Vi är entreprenörer och gillar inte att ha tråkigt. Företag som inte utvecklas försvinner sakta men säkert, därför har vi alltid något nytt på gång. 

Anställer varje månad

Verksamheten vidgas i takt med kundernas ökande efterfrågan, på så sätt har Triton lyckats expandera snabbt och smärtfritt sedan starten 1999. Idag har företaget 56 anställda. Nya maskiner håller på att tas i bruk, skiften trappas upp och det börjar en ny anställd nästan varje månad.

- Vi har kvar första kunden och den första anställda. Det är vi stolta över. Nästa mål är att människor ska stå i kö för att få jobba här och att locka fler tjejer till industrin, säger Gert Almén.

–––––––––––––––––––––


Om Paper Province

Paper Province is a world-leading business cluster within the forest bio-economy. We are owned and operated by more than 100 member companies. The cluster is based in Karlstad, Sweden, and mainly operates in the province of Värmland and the surrounding area, but also nationally and globally. Together with our member companies we work towards sustainable development with focus on innovation, skilled work force, internationalization and regional mobilization.