2020-07-14 05:01Pressmeddelande

Hitta lugnet i Happie Camps hotält

Solig glänta i Värmland och Happie Camps hotält. Fotograf: Roger BorgelidSolig glänta i Värmland och Happie Camps hotält. Fotograf: Roger Borgelid

Det finns många sätt att använda skogen. Happie Camp har hittat ett helt eget koncept i sina hotält – ett nätverk av ekologiska campingar på ostörda smultronställen mitt i naturen. Perfekt för sommarens hemester.

Happie Camp har startat Sveriges första “hotält-kedja” som erbjuder möjligheten att campa bekvämt mitt i naturen. Platser där gästerna kan hitta lugnet – och samtidigt ha hög komfort i de inredda tälten.

– Hit kommer de som vill komma undan jäkt och stress och söka lugnet i naturen. Vi har fått oerhört fin respons från våra gäster. Någon har till och med sagt ”det här är det bästa jag gjort”. Är man inte van att vara ute i naturen och koppla av blir det en omvälvande upplevelse, säger Staffan Svantesson, grundare av Happie Camp.

I sommar finns tält uppställda i värmländska idyller i Hagforstrakten och på Arnön invid Vänern. Två av tälten står intill varandra med en gemensam uteplats.

– Vi har fått många förfrågningar från barnfamiljer, så de två tälten bredvid varandra är för att tillmötesgå dem.

Ekologiskt och skogsbaserat

Happie Camp är nyblivna medlemmar i företagsklustret Paper Province som jobbar för en hållbar bioekonomi med skogen som bas. Happie Camps målsättning är att bli helt ekologiska och skogsbaserade.

– Vi vill vara med i klustret för att komma åt nya innovationer, material och tekniker och bli vägledda och följa med in i framtiden i den skogsbaserade utvecklingen. Vi hoppas kunna bli ett camp i skogen, av skogen, för skogen, säger Staffan Svantesson.

– Vår verksamhet kan samexistera med naturen och har en flexibel och mobil lösning för tälten. Och det är viktigt att produktutveckla för att få in ännu mer skogsbaserat. Vi tittar till exempel på nya lösningar för tälten och vill gärna hitta en skogsbaserad textil.

Nya värden för skogsägarna

Företaget samarbetar med skogsägare som hyr ut sin mark.

– Det här är ett sätt att använda skogen till fler saker än avverkning. Har man de här fina platserna i sina skogar så finns det ett annat värde i dem. Det är mark som man kan använda och tjäna pengar på under tiden som skogen växer.

Kontakt och mer information

För mer information kontakta:

Staffan Svantesson, vd Happie Camp
0735-161614
staffan@happiecamp.com

Läs mer om Happie Camp på https://happiecamp.com/

Fler foton finns att ladda hem här >

 Om Paper Province

Paper Province är ett världsledande företagskluster med fokus på skoglig bioekonomi. Vi ägs och drivs av mer än 100 medlemsföretag. Klustret är baserat i Karlstad och verkar främst i mellersta Sverige i och i närheten av Värmland och Dalarna, men även nationellt och globalt. Tillsammans med medlemsföretagen jobbar vi för hållbar utveckling med fokus på innovation, kompetensförsörjning, internationalisering och regional kraftsamling.


Kontaktpersoner

Annica Åman
Kommunikationsansvarig
Annica Åman