2024-02-09 05:00Pressmeddelande

Paper Province välkomnar Matilda Iverlund som ny vd

Matilda IverlundMatilda Iverlund

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund som ny vd. Med stort driv och erfarenhet från skogsindustrin ser Matilda fram emot att leda Paper Province och skogsbranschen in i framtiden.

 – Vi är mycket nöjda att ha landat i rekryteringen av Matilda Iverlund efter en omfattande och gedigen sök- och urvalsprocess. Hon har en förmåga att omvandla idéer till konkreta initiativ och besitter ett starkt samhällsengagemang, som vi tror kommer att passa perfekt i vd-rollen, säger Anders Brolin, ordförande för Paper Province styrelse.

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud där hon jobbat med starten av världens modernaste kartongmaskin, KM7. I dag ansvarar hon för ett programkontor i ett transformationsprogram med fokus på den nordamerikanska kartongmarknaden. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Kraftnät och Lantmäteriet. Nu kliver hon in i rollen som vd för världens ledande näringslivskluster med fokus på skogen.

– Paper Province jobbar med många viktiga frågor där skogen har en central roll, både på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att få utforska dessa möjligheter och lära känna medlemsföretagen och personalen. Det ska också bli spännande att sätta kursen framåt och säkra hur vi som kluster kan göra störst samhällsnytta, säger Matilda Iverlund.

Rötterna i Värmland

Matilda Iverlund är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan och har bott i Stockholm under flera år. Rötterna har hon däremot i Värmland. Hon är uppväxt i Arvika och är i dag bosatt i Karlstad, där Paper Province har sitt kontor och hennes nya arbetsplats är placerad. Hon är engagerad i samhällsfrågor som rör hållbarhet, fritid och rörelse, bland annat som förtroendevald i Karlstads kommuns kultur- och fritidsnämnd.

– Med sin gedigna erfarenhet och förmåga att leda och utveckla verksamheter, i såväl privat som offentlig sektor, kommer Matilda att spela en central roll i att stärka Paper Province position som en föregångare inom den cirkulära bioekonomin. I år fyller klustret 25 år och Matilda får börja det nya jobbet med att fira det tillsammans med personalen och medlemsföretagen, säger Anders Brolin.

Paper Province 130 medlemsföretag arbetar tillsammans med klustrets övriga intressenter såsom regioner, kommuner och akademi, för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Matilda Iverlunds tydliga koppling till branschen tror Anders Brolin och resten av styrelsen ger henne en bra utgångspunkt för att ta denna samverkan till nästa nivå.

Matilda Iverlund börjar sin nya tjänst 20 maj 2024 och tar över vd-posten efter Sandra Sundbäck, som gick vidare till nya utmaningar vid årsskiftet.

Mer information och foton

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Brolin, styrelseordförande, Paper Province
e-post: anders.brolin@storaenso.com
telefon:070-5935668

Matilda Iverlund, Director Program Management Office på Billerud och nyutnämnd vd för Paper Province
e-post: matilda.iverlund@billerud.com
telefon: 073-2421467

Pressfoton kan laddas ner här: Länk >

 


Om Paper Province

Paper Province är ett världsledande företagskluster med fokus på skoglig bioekonomi. Vi ägs och drivs av ca 130 medlemsföretag. Klustret är baserat i Karlstad men verkar nationellt och globalt. Tillsammans med medlemsföretagen och andra viktiga intressenter jobbar vi för hållbar utveckling med fokus på att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen.


Kontaktpersoner

Annica Åman
Kommunikationsansvarig
Annica Åman