2020-06-04 13:01Pressmeddelande

Sandra Sundbäck ny vd på Paper Province

"Det känns spännande att ta sig an den här nya utmaningen", säger Paper Province nya vd Sandra Sundbäck. "Det känns spännande att ta sig an den här nya utmaningen", säger Paper Province nya vd Sandra Sundbäck.

Näringslivsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny vd för bioekonomiklustret Paper Province. Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över stafettpinnen efter nuvarande vd Maria Hollander.

Sandra Sundbäck kommer närmast från en tjänst som hållbarhets- och kommunikationschef på Volvo Construction Equipment i Arvika.

– Det känns jättespännande att ta sig an den här nya utmaningen och vara med och arbeta på Paper Province för en hållbar framtid. Mina starkaste sidor är nätverkande, relationsbyggande och mitt kommunikativa ledarskap och det är viktiga delar i den här rollen, säger hon.

Olika ledarroller

Sandra har haft olika ledarroller även innan tiden på Volvo, bland annat på reklambyrån Advant och Värmlands Idrottsförbund. Hon är också grundare av kompetensnätverket Wink, Women in Karlstad. Sandra har studerat kommunikation, hållbarhet och statsvetenskap och har en bakgrund som moderator och föreläsare.

Företagande och hållbarhetsfrågor ligger henne varmt om hjärtat.

– För mig är Paper Province ett viktigt kluster för att sätta bioekonomi och innovation på kartan, säger hon.

Ser fram emot att lära sig mer

Paper Province är ett världsledande företagskluster med över 100 medlemsföretag. Den tillträdande vd:n ser ser medlemsfrågorna som mycket viktiga.

– Den samlade kraften och kompetensen hos medlemsföretagen är en otrolig styrka. Jag ser fram emot att lära mig mer om allt som görs inom ramen för Paper Province och längtar efter att få komma igång efter sommaren, säger hon.

Paper Province ordförande Ola Brundin har varit med genom hela processen och är mycket nöjd.

– Vi är glada över att ha rekryterat Sandra Sundbäck som ny vd för Paper Province. Sandras bakgrund som nätverksdrivande kommunikatör och ledare är en perfekt matchning för uppdraget att ta Paper Province in i framtiden, säger han.

Mer information och kontakt

Kontakt:

Sandra Sundbäck
Tillträdande vd Paper Province
070-259 95 62

Annica Åman
Kommunikationsansvarig Paper Province
070-250 94 43

Högupplöst foto finns att ladda ner här >

 


Om Paper Province

Paper Province är ett världsledande företagskluster med fokus på skoglig bioekonomi. Vi ägs och drivs av mer än 100 medlemsföretag. Klustret är baserat i Karlstad och verkar främst i mellersta Sverige i och i närheten av Värmland och Dalarna, men även nationellt och globalt. Tillsammans med medlemsföretagen jobbar vi för hållbar utveckling med fokus på innovation, kompetensförsörjning, internationalisering och regional kraftsamling.


Kontaktpersoner

Annica Åman
Kommunikationsansvarig
Annica Åman