2022-12-02 12:31Pressmeddelande

Tree2Tower - Stor träbyggnadskonferens i Karlstad 6 december

Träbyggnadskonferens i Karlstad 6 decemberTräbyggnadskonferens i Karlstad 6 december

Byggbranschen befinner sig i ett grönt skifte och industriell träbyggnation har de senaste åren tagit stormsteg framåt. Med trä som det enda förnybara byggmaterialet  behöver branschen växla upp ytterligare för att nå klimatmålen. Därför bjuder Paper Province in till Tree2Tower den 6 december.

- Det pratas ofta om att gap i värdekedjor sätter käppar i hjulen för innovation och tillväxt. För att lyfta det hållbara träbyggandet till nya höjder behöver vi tillsammans hitta nya lösningar och modeller. På Tree2Tower ska vi göra just det, säger Elin Appel, initiativtagare till konferensen och Projektledare på Paper Province.

Konferensen söker svaret på frågan ”Hur skapar vi hållbara affärer?” och är en mötesplats för att lära av varandra. Från scenen på Karlstad CCC kommer det att levereras inspirationsföredrag från några av näringslivets största profiler inom bygg, som sedan följs upp av diskussioner. Bland deltagarna återfinns hela värdekedjan för modern träbyggnation, såsom beställare, arkitekter, konstruktörer, byggentreprenörer samt materialleverantörer.

Vi välkomnar media att delta 6 december, klockan 9.30. För att boka intervjuer kontakta kommunikatör Annelie Persson.

Mer information om talarna och eventet hittar du här!

Arrangörer och kontakt: 

Eventet arrangeras av det EU-finansierade projektet IndBygg. Det drivs i sin tur av Paper Province i samverkan med Regionerna Värmland och Dalarna, Karlstads universitet, IUC Dalarna, Stora Enso, ByggDialog AB samt de värmländska kommunerna Säffle, Eda, Arvika, Torsby, Sunne, Munkfors, Årjäng, Grums, Forshaga, Kil, Filipstad och Karlstad.

Kontakta oss:

Elin Appel
Projektledare, Paper Province
072- 556 66 97, elin.appel@paperprovince.com

Annelie Persson
Kommunikatör, Paper Province
076- 712 32 45, annelie.persson@paperprovince.com


Om Paper Province

Paper Province är ett världsledande företagskluster med fokus på skoglig bioekonomi. Vi ägs och drivs av mer än 100 medlemsföretag. Klustret är baserat i Karlstad och verkar främst i mellersta Sverige i och i närheten av Värmland och Dalarna, men även nationellt och globalt. Tillsammans med medlemsföretagen jobbar vi för hållbar utveckling med fokus på innovation, kompetensförsörjning, internationalisering och regional kraftsamling.


Kontaktpersoner

Annelie Persson
Kommunikatör
Annelie Persson